Op dinsdagavond 20/2/2024 om 19:00uur vond een workshop plaats over ‘Gezond Vermageren en Duurzaam Eten’ in het lokaal van Unie Van Active Verenigingen.  Er waren heel veel geïnteresseerden aanwezig bij de activiteit en iedereen heeft aandachtig naar de uiteenzetting geluisterd.

Wendy, de Diëtiste en Diabeteseducator,  benadrukte dat er verschillende dieetvormen in omloop zijn, waarmee mensen in korte tijd aantal kilo’s vermageren. Echter, als mensen hun eetgewoonten niet veranderen, kunnen ze in een dezelfde korte tijd weer bijkomen.

Methoden zoals pillen inslikken en injectie in de buik om af te vallen  worden momenteel vaak gebruikt, en hoewel veel mensen hiermee afvallen, komen de kilo’s snel weer terug zodra ze stoppen. Sommige mensen  gebruiken deze methoden weliswaar, maar passen tegelijkertijd ook hun eetgewoonten aan, waardoor de kans groter is dat ze hun gewicht behouden.

Wendy benadrukte vooral het belang van gezond eten, aangezien veel ziekten worden veroorzaakt  door ongezond voeding. Vet en suiker worden gezien als de belangrijkste oordoorzaak  van gezondheidsproblemen bij mensen. Een overmatige consumptie van producten met veel koolhydraten kan leiden tot een verhoogd suikergehalte in het bloed, wat op zijn beurt de eetlust kan verhogen.

Wendy heeft ook het belang van water gebruik vertelt. De deelnemers hebben tips gekregen over wat ze op moeten letten bij hun voedingspatroon.

Het was een geslaagde avond en de deelnemers vroeger om een sessie te organiseren over voeding gebruik tijdens de ramadan. Ook werd er gevraagd om een sessie te houden over de voorkomen we diabetes, te plannen voor de maand april 2024.

Wij zullen ons best doen om de vragen van de deelnemers te beantwoorden.  

Volg onze activiteiten op onze website of sociaal media