Op zaterdag 20 mei, trokken we met onze Limburgse vrijwilligers naar het Openluchtmuseum Bokrijk voor een vrijwilligersdag. Het doel van deze dag? Onze vrijwilligers samenbrengen om hen te bedanken voor hun inzet en alle vrijwilligers kennis laten maken met elkaar om de banden tussen hen te versterken. 

Om 10u konden we met de groep het Openluchtmuseum betreden. Hier konden we de sfeer van het leven van vroeger opsnuiven en meer te weten komen over hoe men in het oude Vlaanderen leefde. Zo vertelde een medewerkster ons over de inrichting van de huizen, konden we ontdekken hoe ze vroeger de huizen bouwden en leerden we over het verschil tussen rijk en arm in die tijd kennen. Daarnaast leefden we ons uit met enkele oude volksspelen. In een oude watermolen konden we zien hoe men de kracht van het water gebruikte om bloem te malen.  

‘s Middags werden we getrakteerd op een heerlijke picknick en na we wat extra krachten hadden opgedaan konden we starten aan een spannende escape game. We gingen op tocht doorheen het museum en losten puzzels op om zo de code van de mysterieuze doos te kraken. Eindigen deden we met een verfrissend ijsje.  

We hebben ons enorm geamuseerd in Bokrijk. “Het was echt een topdag. Voor mij kon het niet beter zijn.”, getuigt een vrijwilliger. We leerden de andere vrijwilligers beter kennen en konden onszelf uitleven in de escape game. Een geslaagde activiteit dus!