Op dinsdag 30 mei kwamen we bij UAV Beringen samen om te leren hoe we gebruik kunnen maken van mail op onze telefoon. We merken dat er steeds meer gevraagd wordt om een mailadres, denk maar aan het maken van een afspraak bij de gemeente/stad, het aanmaken van een account op sociale media, het solliciteren enzovoorts. Toch merken we dat niet iedereen vertrouwd is met het gebruik van mail, zeker mensen in een kwetsbare positie maken hier weinig gebruik van. Om hen te versterken, werkten we een vorming uit waarmee we stap voor stap leerden omgaan met mail op onze telefoon.  

Samen leerden we hoe we een app voor mail moeten installeren. Daarna konden we een nieuw mailadres maken en dit koppelen aan onze telefoon. Ook leerden we hoe we een bestaand mailadres kunnen toevoegen aan deze app.  

Wanneer dit gelukt is, hebben we geleerd hoe we een mail moeten versturen. Ook leerden we een mail beantwoorden. Zo konden we al onze eerste mail met succes bezorgen aan iemand anders van de groep.  

Deze vorming heeft ervoor gezorgd dat we ons sterker voelen in het omgaan met mail. We kunnen nu zelf mails lezen, schrijven en beantwoorden. En dat allemaal vanaf onze eigen gsm.