Op 26 februari 2024 kwam een groep van tien vrouwen samen om verschillende belangrijke thema’s binnen het huwelijk te bespreken, en om moedig taboe-onderwerpen aan te pakken. De bijeenkomst bood een veilige ruimte waarin deze vrouwen openlijk konden praten en van gedachten konden wisselen.

Vertegenwoordigers van CAW (Centrum Algemeen Welzijnswerk) en Semiye Tas hebben de vrouwen voorzien van waardevolle informatie over hoe ze hun huwelijksrelatie kunnen versterken. Deze inzichten en adviezen waren van onschatbare waarde voor de deelnemers, die een breed scala aan onderwerpen hebben besproken, variërend van communicatie en conflictoplossing tot intimiteit en emotionele gezondheid.

De samenwerking tussen verschillende organisaties, waaronder UAV, CAW, CM (Christelijke Mutualiteit), Lalezar en Nazar uit Genk, heeft ervoor gezorgd dat deze bijeenkomst een succes werd. Door hun gezamenlijke inspanningen konden de vrouwen toegang krijgen tot een schat aan informatie en ondersteuning die hen zal helpen om veerkrachtiger en gelukkiger in hun huwelijken te staan.

Dit evenement benadrukt het belang van openheid, solidariteit en samenwerking in het aanpakken van uitdagingen binnen huwelijksrelaties. Het is een krachtige herinnering dat door middel van dialoog en ondersteuning, zelfs de moeilijkste onderwerpen kunnen worden aangepakt en overwonnen.