Vijf december is het Internationale dag van het vrijwilligerswerk. Op wereldschaal zetten miljoenen vrijwilligers zich in. Ook in Vlaanderen zijn vrijwilligers (naar schatting 750.000) erg actief. Ze zijn op veel vlakken onmisbaar voor verschillende verenigingen, activiteiten en sectoren.

Ook binnen de UAV kunnen wij steeds rekenen op heel wat enthousiaste vrijwilligers die, door op verschillende vlakken een handje toe te steken, onze werking versterken. We vinden het bewonderenswaardig dat onze vrijwilligers het belang van ons netwerk en haar lidverenigingen inzien. En wij willen hen bij deze nogmaals bedanken voor hun inzet!

Daarnaast willen wij op deze dag vrijwilligers actief in onze lidverenigingen of  in onze omgeving graag extra in de kijker zetten. Wij roepen jullie op om vrijwilligers te nomineren. Op vijf december loten wij hieruit één persoon die dan door ons extra in de bloemetjes gezet zal worden. De andere genomineerden zetten we in de kijker op onze website.

Wil je graag een vrijwilliger van jouw organisatie of vanuit jouw omgeving in de kijker zetten? Nomineer hem of haar dan en omschrijf kort waarom jij vind dat deze vrijwilliger het verdient extra in de bloemetjes te worden gezet. 
Het nominatie-formulier vind je hier