Afgelopen zaterdag (20/02) organiseerden we een live muziek evenement via facebook: Muziek is een taal die we allemaal spreken, wat onze achtergrond of moedertaal ook is. Dat was het idee achter Muziek Praat, een online-concert dat je vanuit je eigen huiskamer kon volgen. Via de Facebook-pagina van de UAV kon je luisteren naar muzikanten die verschillende genres spelen, van singer-songwriter tot folklore, en met verschillende achtergronden. Na het concert werd er met de muzikanten nagepraat over het verhaal achter hun muziek en ook over de betekenis ervan in tijden van isolement. Heb je deze leuke muzikale ontmoeting gemist? Geen nood je kan het filmpje nog steeds bekijken op onze facebookpagina: https://fb.watch/3PhQLybJHj/

  1. Folklorevereniging Zwarte Zee – twee leden van Zwarte Zee dansen Turkse folklore onder begeleiding van een muzikant die de kemençe bespeelt.
  2. Muziekvereniging Intermelodi – Azime Aksoy en Tuncay Yilmaz spelen volksmuziek op de kanun en de ney, twee traditionele instrumenten uit het Midden-Oosten.
  3. Somebody Called Me Sebastiaan – Sebastiaan Simoens zingt in het Engels, Nederlands en Spaans zijn eigen nummers, die tot stand kwamen tijdens een lange reis door Amerika. Hij begeleidt zichzelf op gitaar.
  4. Black Dünya – Ülkü Dursun zingt haar nummers in het Turks en Frans en wordt begeleid door Mehmet Karataş op de gitaar.