Afgelopen zondag waren we opnieuw terug te vinden op de jaarlijkse Mijnhappening in Beringen. Dit multiculturele evenement viert de rijke hoeveelheid aan culturen op en rond de mijnsite. Bezoekers konden kennismaken met lokale verenigingen op de snuistermarkt, genieten van muzikale optredens op verschillende podia en proeven van lekkernijen uit verschillende culturen op de foodmarket. Daarnaast werden er rondleidingen door de cité en bezoeken aan het Mijnmuseum voorzien voor wie zich wilde verdiepen in de geschiedenis van de mijnen en de mijnomgeving.

Duizenden bezoekers trotseerden het zomerse weer om deel uit te maken van dit fantastische evenement. Ook wij waren weer van de partij met een eigen verkoopstand op de foodmarket. Onze vrijwilligers demonstreerden hoe het maken van gözleme, een heerlijk Turks gerecht, in zijn werk gaat. Daarna kon men natuurlijk ook proeven van de gemaakte gözleme.

Dit evenement biedt voor ons de uitgelezen kans om mensen te doen kennismaken met onze organisatie en multiculturele lekkernijen. We kijken met een voldaan gevoel terug op deze prachtig zonnige dag en kijken alvast uit naar de volgende editie!