De stad Gent heeft een webtool  metweiniggeld.be en een zakboekje ontwikkeld om mensen te ondersteunen die in financiële moeilijkheden verkeren. Deze hulpmiddelen zijn gelanceerd naar aanleiding van de Dag Tegen Armoede. Hoewel het  OCMW en de verschillende sociale organisaties bereid zijn om te helpen, is het voor mensen niet essentieel om de weg te vinden en de stap durven te zetten. Een nieuwe op maat gemaakte webtool en een zakboekje specifiek voor Gent zijn bedoeld om mensen te helpen de juiste ondersteuning te vinden. Vaak hebben mensen die hulp en de steun het hardst nodig.

Nieuwe webtool wijst Gentenaars de weg

Metweiniggeld.be geeft een helder overzicht van alle Gentse organisaties waar mensen met een beperkt budget terechtkunnen met vragen over gezondheid, wonen, werk, mobiliteit, geld, kinderen, materiële hulp, sport en vrije tijd. De website wijst per thema de weg naar de juiste organisatie. Handige zoekfilters en een link met Google Maps vergroten het gebruiksgemak. Met de smartphone in de hand gidst de tool de gebruiker letterlijk tot aan de voordeur van een organisatie.

Zakboekje

De nieuwe webtool is de digitale tegenhanger van het zakboekje Met weinig geld overleven in Gent, dat voor de gelegenheid ook een update kreeg. Vanaf 17 oktober verspreidt de Stad samen met sociale organisaties 17.500 boekjes over diverse locaties in de stad. Het zakboekje wordt uitgegeven door Stad Gent, in samenwerking met Samenlevingsopbouw Gent, CAW en Eerstelijnszone Gent. Wie zelf een exemplaar wil, kan terecht in een GentinfoPunt in de buurt.