Op donderdag 4 mei 2023 hebben we met trots jonge vrijwilligers en ouderen samengebracht tijdens een prachtige activiteit in samenwerking met WZC Domino vzw en WZC Tempelhof. Gezamenlijk hebben we ons laten onderdompelen in de oudste heemtuin van Vlaanderen, de Wereld van Kina: de Tuin. Hier hebben we ervoor gezorgd dat er onderlinge dialoog ontstond tussen de jongeren en de ouderen en dat er zo kruisbestuiving tussen de generaties gestimuleerd werd.

Het doel van deze activiteit was om een brug te slaan tussen jong en oud en een initiatief te creëren waarbij de ouderen zich niet alleen voelen en tegelijkertijd een frisse neus kunnen halen. Dit alles werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van stad Gent.

Aan het einde van deze bijzondere dag hebben we de ouderen verrast met een kleine attentie om ze te bedanken voor hun deelname. Samen hebben we genoten van de heerlijke appelcake en de gezelligheid aan tafel.

We zijn dankbaar dat we deze activiteit hebben mogen organiseren en dat we zo hebben kunnen bijdragen aan het bevorderen van de contacten tussen jong en oud. We kijken alvast uit naar de volgende bijeenkomst en hopen dan nog meer mensen te kunnen bereiken en samen te brengen.