Op 23 april 1920 vond de eerste en grootste zitting plaats van de Nationale Vergadering van de Turkse Republiek. De Onafhankelijkheid van de Republiek werd bestendigd en het Turkse Parlement werd opgericht. Daarom had Atatürk (oprichter van de Turkse Republiek) besloten om dit jaarlijks te vieren: Hij riep deze dag uit tot een nationale herdenkingsdag voor alle kinderen die tijdens de Eerste Wereldoorlog en de oorlog voor de nieuwe Turkse Staat zijn omgekomen. Dit omdat hij in de kinderen de toekomst zag en bekend stond als grote kindervriend!

Oorspronkelijk was het een feestdag die nationaal werd gevierd. In 1979 werd het kinderfeest door UNESCO uitgeroepen tot Internationale Kinderfeest. Tegenwoordig wordt het in heel wat landen gevierd en er komen er steeds mee bij. Elke jaar komen er uit verschillende landen mensen bijeen om deze dag gezamenlijk te vieren.

Onze lidvereniging, Betev, heeft het ’Internationale Kinderfeest’ in verschillende regio’s met veel vreugde gevierd. Door de strenge Covid-maatregelen werd het Kinderfeest in kleine groepen gevierd. De leerkrachten en de kinderen versierden hun klaslokaal, lazen poëzie en kinderboeken over het belang van het Kinderfeest.