Create, een vereniging met een neus voor talent

Iedereen heeft dromen. Iedereen heeft verwachtingen. Niet iedereen weet hoe die dromen waar te maken of hoe de vele verwachtingen in te vullen. Je moet de juiste doelstellingen stellen. Je moet een plan hebben en weten welke weg je kan bewandelen om het een goede kans te geven. Om kinderen, jongeren en volwassenen daarbij te helpen, is er een vereniging die daar haar missie van gemaakt heeft.

Create vzw bestaat reeds 17 jaar. Zij is actief in Gent en Roeselare. Oorspronkelijk wou ze kinderen, jongeren en volwassenen het vertrouwen geven dat ook zij kunnen dansen en dat het voornamelijk een kwestie is om te ontdekken dat iedereen eigenlijk het talent bezit om mooi te kunnen dansen. Geleidelijk aan heeft de vereniging haar doelstellingen en haar werking verruimd.

De focus ligt vandaag helemaal op de persoonlijke ontwikkeling en talentontwikkeling van kinderen, jongeren en volwassenen, in het bijzonder voor zij die tot kwetsbare doelgroepen behoren, die het om heel uiteenlopende redenen niet zo breed hebben maar toch een grote honger hebben om hun vrije tijd zinvol te besteden. Daarvoor kunnen ze bij Create terecht.

Via haar laagdrempelige werkwijze maakt de vereniging een aangename en leerrijke vrijetijdsbesteding toegankelijk voor iedereen. Het versterkt mensen als zij zich meer bewust worden van zichzelf en hun omgeving. Het geeft hen zelfvertrouwen en even later vleugels. Ze gaan aan de slag met hun talent en verbazen zichzelf en anderen.
Bij Create kan ieder dus de eigen talenten ontdekken en verder ontwikkelen.

De vereniging biedt dans- en naailessen aan maar ook work-outs en sinds kort eveneens mindfulness. Het hele jaar door worden verschillende activiteiten, workshops en vakantiekampen georganiseerd, zowel voor het dansen, het naaien als voor mindfulness.

Tijdens de tweede week van september gaat het werkingsjaar van Create van start.
Het hele jaar door werkt met aan een jaarlijkse show die steeds heel wat bezoekers aangenaam weet te verrassen waardoor ze met heel wat positieve emoties weer naar huis keren en uitkijken naar de volgende show.


Corona heeft wat roet in het eten gegooid waardoor de show dit jaar voor de tweede keer geannuleerd moest worden. De vereniging bewandelt nu alternatieve pistes om haar werking toch verder te zetten, rekening houdend met hoe de Corona-situatie evolueert. 

Meer informatie over Create vzw en haar aanbod vind je op www.createvzw.be