Op woensdag 31 mei, midden in de week van de verbondenheid, werd in Beringen-Mijn de Langste Tafel georganiseerd. De Bareel, In-Zetje, Arktos, Spectrum College, Duaal Leren, Saamo, Inloophuis, Interculturele Raad, stad Beringen, LBC en Unie van Actieve Verenigingen zetten samen de schouders onder een activiteit waar verbinding met de buurt centraal stond.  

Voor de kinderen waren er heel wat leuke activiteiten voorzien. Ze konden kleurplaten inkleuren, zichzelf laten omtoveren bij een grimeerstand, meedansen bij de kinderdisco en zich uitleven op het speeltuig. De volwassenen konden genieten van het zonnetje en de interactie met de buurtbewoners. Deze interactie werd gestimuleerd door onze spelletjes. We daagden de aanwezigen uit om een Buurtbewoner Bingo te volbrengen en lieten hen nadenken en praten over een aantal lastige dilemma’s. Dit alles onder de stralende zon. De aanwezigen konden genieten van heel wat lekkernijen wat de dag helemaal afmaakte.  

Het was een geslaagde namiddag vol zon, sfeer, plezier en lekkernijen. We hebben nieuwe mensen leren kennen en gesproken met mensen waarmee we nog nooit eerder contact hadden. Kort gezegd, een geslaagde activiteit in de week van de verbondenheid!