Op het debat dat vanavond georganiseerd werd door UAV en Gent 2.0 die over de rol van godsdienst in een moderne stad gaat, waren verschillende bijzondere gasten uitgenodigd. Zo was er onder andere Mieke van Hecke aanwezig, vertegenwoordiger van het Katholiek onderwijs. Ook Herman Lauwers, psycholoog en voormalig volksvertegenwoordiger, was van de partij. Daarnaast nam Paul Cliteur, Nederlands rechtsfilosoof en voormalig politicus, deel aan het debat en was Mohamed ABD El Motleb Omar aanwezig, jurist en voorzitter van de vereniging van Gentse Moskeeën.

De moderator van het debat was journalist Ward Schouppe. Els Van Den Buys verwelkomde alle aanwezigen en aan het einde van het debat deed Jorn Stevens het slotwoord voor de deelnemers. Het evenement werd druk bezocht en na afloop kregen de panelleden een attentie. Ook was er gelegenheid om na te praten en te genieten van een drankje en voor onderling dialoog tussen de gasten.

Het debat was een geslaagde en inspirerende bijeenkomst waarin verschillende perspectieven op een respectvolle en open manier werden besproken. We hebben gezien dat mensen op een oprechte manier anderen hebben proberen overtuigen van hun standpunten door mooi te argumenteren. Hopelijk zullen er in de toekomst meer van dergelijke evenementen plaatsvinden om ons begrip van elkaar en onze gemeenschappen te vergroten en vooroordelen weg te werken.