Op 12 januari 2023 organiseerden we in samenwerking met Het Vonkje vzw en Avansa Limburg een tweede sessie van het Actuacafé. We kwamen samen in het kantoor van UAV Limburg om opnieuw te praten over wat we allemaal zien op het nieuws en lezen in de krant. Het is namelijk belangrijk om goed te weten wat er allemaal speelt in de wereld om de wereld rondom je goed te kunnen begrijpen. Daarnaast biedt het Actuacafé ons de perfecte gelegenheid om samen te komen en ons Nederlands te oefenen.  

We begonnen de sessie met een aantal bekende foto’s uit 2022. We gingen in gesprek over of we deze foto’s herkenden en of we wisten waarom die foto’s zo belangrijk waren. Daarna bladerden we door de kranten om te zien of er artikels instonden waar we graag nog wat meer over wilden weten. Vragen die hadden over die artikels werden beantwoord zodat we wat konden bijleren. 

Het was fijn om samen te komen voor de eerste activiteit van 2023 en opnieuw te praten over het nieuws en de actualiteit. We kijken alvast uit naar de volgende sessie die zal doorgaan op donderdag 16 februari 2023, opnieuw in het kantoor van UAV te Stationsstraat 96 in Beringen.