Op 15 december 2022 om 19u organiseerde Het Vonkje vzw in samenwerking met de Unie van Actieve Verenigingen en Avansa Limburg een eerste sessie van het Actuacafé.

Er kwamen elf vrouwen samen op het kantoor van UAV in Beringen. Samen praatten we over de actualiteit. Samen met Kathleen van Avansa, kregen we de kans om op een eenvoudige manier met elkaar in gesprek te gaan over wat we allemaal zien in het nieuws. Zo konden we niet alleen leren over de actualiteit en het nieuws, maar ook op een fijne manier Nederlands oefenen.

We begonnen de sessie met een korte kennismaking. We gingen in de kranten op zoek naar een artikeltje of een foto waarmee we onszelf konden voorstellen aan de groep. Daarna praatten we over wie graag de krant leest en wat we dan graag lezen in de krant. Vervolgens zochten we artikels waarover we graag wat meer wilden weten en kon de groep elkaar vertellen wat zij gehoord hadden over dat bepaalde artikel. Zo konden we op een leuke manier van elkaar leren. Als afsluiter gingen we nog op zoek naar een artikeltje in de krant waarvan we blij werden. Zo konden we de sessie afsluiten op een positieve noot.

De eerste sessie van Actuacafé was absoluut een succes. De deelnemers vonden het fijn om met elkaar te kunnen praten over wat ze allemaal tegenkomen in het nieuws en om hun Nederlands op deze leuke manier te kunnen oefenen. We kijken alvast uit naar de volgende sessie die zal doorgaan op 12 januari 2023!