1 tot 10 oktober staan jaarlijks in het tegen van geestelijke gezondheid en veerkracht, thema’s die ook voor ons en onze achterban van belangrijk zijn. Op 1 oktober is het Internationale Dag van de Ouderen, waarbij we extra aandacht schenken aan de ouderen. 

Omdat ouderen een doelgroep zijn die een risico loopt op isolering, besteden we dit jaar extra aandacht voor veerkracht van ouderen op deze Internationale Dag van de Ouderen.  

Deze activiteit is bedoelde om dit thema onder de aandacht te brengen. Met behulp van de wensenboom moedigen we mensen en ouderen aan om positieve boodschappen met elkaar te delen en zo bij te dragen aan een positief gevoel bij hun naasten.  

We hebben deze boom geplaats op een plek waar de mensen langslopen in het gebouw van UAV. Een wensenboom is een boom waarin we heel wat papieren blaadjes inhangen. Deze blaadjes zijn beschreven met iets wat je iemand kan toewensen, bijvoorbeeld: ‘ik wens je veel geluk’, ‘ik wens je een goede gezondheid’, ‘ik wens dat we nog veel mooie momenten mogen beleven samen’, ….  

Mensen werden uitgenodigd om een blaadje uit onze wensenboom te plukken en dit blaadje te geven aan een buur, een kennis, een familielid, een geliefde, een onbekende, aan iemand die ze een wens willen geven. We vinden het belangrijk om mensen te stimuleren om positiviteit te verspreiden en zo mee te zorgen voor een warme omgeving. 

Daarnaast werden bezoeker getrakteerd op hapjes die bereid waren door de leden en vrijwilligers van UAV en Het Vonkje